In begin 2012 is de kerkzaal grondig gerestaureerd. Op enkele foto's hieronder kunt u nieuwe situatie zien. De palen in de oude zaal zijn verwijderd en het dak wordt nu door een "zwevende" contructie ondersteund.

Enkele details in de kerk worden hieronder beschreven:

 

Kruis3Kruis

Op de wand naast de kansel is een verlicht kruis. Deze is in de kleur die hoort bij de periode van het kerkelijk jaar.

Kleur:               Periode:

……………..      Advent                                              

……………..      3e zondag van Advent en 4e zondag van Veertigdagentijd

……………..      Kerstfeest t/m de zondag na Epifanie (6 januari)

……………..      Zondagen na Kerst t/m de eerste Lijdenszondag

……………..      Veertigdagentijd

……………..      Pasen t/m de zondag na Hemelvaart

……………..      Pinksteren

……………..      Zondagen na Pinksteren tot Advent

 

 

GedenkwandGedenkwand

Eén deel van de wand biedt plaats voor een herinneringsteken voor de dopelingen. Het andere deel is bestemd voor een gedenkteken aan de overledenen in onze gemeente.
Het teken van de doop is een druppel en bij overlijden is het een vlinder.
De druppel en de vlinder zijn tekenen; teken van Gods trouw en Gods belofte en een teken van de gemeente aan elkaar als medeleven.
 

druppel

Vlinder

 

 

 

 

 

 

 

Wandkleden

Schilderij1   Schilderijen1

 

 

 

OrgelOrgel

Het orgel is in 1905 gebouwd voor een kerk in de Noord-Hollandse gemeente Graft-Schermerpolder. Het was het eerste werk “Opus 1” van de in 1903 gestarte orgelmakerij Pels in Alkmaar. Na de Tweede Wereldoorlog werd het orgel uit bovengenoemde kerk verwijderd.

Nadat het enige jaren als tijdelijk instrument in de Walburgakerk in Arnhem had gefunctioneerd, is het begin jaren ’60 in onze kerk geplaatst als vervanging. Tot 1967 had het orgel een aangehangen pedaal, hetgeen inhoudt dat het pedaal geen eigen registers had maar in feite meespeelde met het hoofdwerk. Daarna heeft het orgel een tweetal pijpenrijen gekregen waaruit vier pedaalregisters zijn gedestilleerd.

De pedaalpijpen staan in een aparte kast achter het orgel en zijn elektrisch verbonden met het hoofdorgel, dat van zichzelf 13 registers heeft. Verdeeld over de twee “manualen” of handklavieren. In totaal heeft het orgel 17 “registers” plus een “tremulant” waarmee enige zweving bereikt kan worden.

Lees verder het hele verhaal...